Hoe Independer gratis onafhankelijk inzicht geeft in actueel energieverbruik

Independer geeft haar klanten onafhankelijk inzicht in de beste energiecontracten en natuurlijk inzicht.

Als je weet wat je verbruikt kan je proberen om je energie verbruik te verlagen om zo een lagere energierekening te krijgen. Elke kWh en m3 die je niet verbruikt hoef je niet te betalen, maar hoeft ook niet opgewekt te worden. Dus het is ook goed voor het klimaat. Normaal gesproken kan enkel je energieleverancier inzicht bieden in jouw verbruik. Via de Verbruiksinzicht app van Independer kun je per maand, week en dag inzien hoeveel stroom en gas je hebt verbruikt en welke kosten je daarbij hebt gemaakt.

“Wij werken actief samen om consumenten te helpen bij het managen van het energieverbruik via het Independer Verbruiksinzicht, ontwikkeld door EnergyZero.”
Joris Kerkhof, Manager domein energie

Independer & EnergyZero

EnergyZero heeft ervoor gezorgd dat Independer (via een ODA-autorisatie) verbruiksdata uit de slimme meter mogen ontvangen. Vervolgens worden de data gekoppeld aan de door EnergyZero gebouwde app, zodat iedereen die het Independer Verbruiksinzicht activeert zijn of haar eigen energieverbruik en -opwek kan monitoren, volledig in de huisstijl van Independer.